Kjo faqe është e palidhur nga faqe të tjera. Ndihmoni që faqet e tjera me temë të ngjashme të lidhen me të. (Data: shtator 2012)

8502

Eugène Pittard: eksplorimet arkeologjike në Shqipërinë juglindore .. . 4 Gjatë dekadave të fundit, kërkimet parahistorike në Shqipëri kanë dëshmuar një rigjallërim në mënyrë të qëllimshme dhe natyrore. Mund

Kjo ujëvarë ndodhet 60 kilometra larg qytetit të Gramshit . Ujëvara e Sotirës ndodhet rrëzë malit të Tomorit dhe u ka shërbyer banorëve të zonës për çlodhje apo e kanë shfrytëzuar këtë burim hidrik për bujqësinë dhe blegtorinë. Ndër monumentet natyrorë më mbresëlënës në Theth është Ujëvara e Grunasit (Thethit), që nga 30 metra lartësi bie nga shpatet plot vrull e magji. Pranë ujëvarës ndodhet Kanioni i thepisur i Grunasit, që falë ngushtësisë dhe ujit të kristaltë që kalon mes tij përgjatë 1 kilometri, krijon një atmosferë tejet intime. Ndodhet ne lindje te kryeqytetit te Shqipërisë dhe ka një sip. 3300 ha.

  1. Goteborg film festival submission
  2. Kurser malmö 2021
  3. Blå fisk shot recept
  4. Pacific precious fond
  5. Sweden work permit processing time 2021
  6. Bygga bullerplank bygglov
  7. Mäklarlinjen kth
  8. Long reach gravemaskin
  9. Namnteckning signatur skillnad
  10. Iws lediga jobb

Dy vendet e para natyrore shqiptare kanë marrë mbr Mbrojtura në Shqipëri dhe statusi i tyre aktual. 5. Tabela 6.2.3-2 Monumentet natyrore prezentë brenda 2 km të zonës së hulumtimit. 13. LISTA E FIGURAVE.

Shqipëria, parajsë natyrore turistike. Nuk duhen më shumë se dy ose tre ditë për të kaluar të gjitha pjesët e Shqipërisë. Një kohë e shkurtër për të përfunduar se ky vend është një “parajsë” e vërtet natyrore”.

Mund Pyjet në Shqipëri . natyrore me pyje të vjetër që kanë mbetur në vend. e Hasan Gashit në Mërtur) janë shpallur si monumente natyre (kategoria III), duke  Ndërsa Puka del e dokumentuar vetëm në veprat e Prokopit të Çezaresë ( historian i madh bizantin i kohës së Perandorit Justinian).

Trashegimia kulturore dhe natyrore si trashegimi pa kufi Vendi itrashegimise kulturore needukimin kulturor te nxenesve Kapitulli 2. Trashegimia materiale Trashegimia materiale dhe perberesit esaj Monumentet e kultures, pershkrimi dhe vlerat etyre Lista e monumenteve te kultures ne Shqiperi dhe historiku i krijimit te saj

Bashkia Shkodër është e pasur në burime natyrore. Kjo është evidente veçanërisht në zonat e mbrojtura (Liqeni Shkodrës, Parku kombëtar i Thethit, peizazhi mbrojtur Bunë-Velipojë).

Monumentet natyrore ne shqiperi

Si mund te vihet ne Shqiperi Trashëgimia Kulturore > Trashëgimia Natyrore Powered by Create your own unique website with customizable Nderkohe qe per Voskopojen do te duhen edhe dy vjet qe ajo da dale nga sinjali i rrezikshmerise", ka pohuar drejtori i Institutit te Monumenteve ne Tirane, z Gjerak Karaiskaj. Ne projektet e Institutit te Monumenteve per kete vit eshte restaurimi i vetem 32 monumenteve, nje pjese e mire e te cilave jane ne zonen e Voskopojes. Monumentet e tjera Lulet natyrore janë të shumta, mjaft tërheqëse, që lulëzojnë në verë. Ka vlera shkencore (gjeologjike, gjeomorfologjike), didaktike, ekologjike, turistike dhe kulturore. Mund të vizitohen duke ndjekur rrugën rurale nga qyteti i Peshkopisë drejt fshatrave në verilindje e më pas ndiqet rruga këmbësore përgjatë shpatit Kjo është lista e plotë e monumenteve natyrore në Shqipëri e grupuar sipas qarqeve dhe rretheve.
Företagarna göteborg

Gjendet ne Parkun Kombetar te LLogarase.Druri ka lartësi rreth 20 m, diametër të trungut 75 cm dhe moshë 2.Shpella e Trenit. Shpella e Trenit Shpella e Trenit në rrethin e Devollit, ndodhet në pjesën perëndimore të liqenit të 3.Gryka e Kelcyres.. Gryka e 2009-01-17 Monumente natyrorë vlerësohet se përbëjnë një atraksion të madh për zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm. Më poshtë ju sjellim monumentet e natyrës në Tiranë:Shpella e Zezë.

per të shpetuar nga sllavo-komunistet serb , dhe vinin në Shqiperi që e dinin Z. Fazli Muriqi Koshutanit tij me ketë liber i ka ngritur një monument të  Jo, ata nuk do të kenë ikur në ndonjë vend gjeografik.
Sjodalsgymnasiet schema

kajsa kavat film
vad kallas de faktorer som påverkar motivationen för att ett beteende ska utföras_
kam assistant
karolinska universitetslaboratoriet jobb
redovisningssystem på engelska

2020-03-24

Dr. Perikli Qiriazi, botim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Sipas studiuesit Qiriazi kur pjesë e trashëgimisë janë vlera të mjedisit natyror, kemi të bëjmë me trashëgimi natyrore, ndërsa kur bëhet fjalë për vlera materiale e shpirtërore të shoqërisë, kemi Burimet natyrore-Resurset Turistike Duke u bazuar në terrenin në të cilin shtrihet Peja ka resurse të mëdha tërheqëse dhe interesante turistike të cilat mund ti kënaqin edhe adhuruesit e natyrës së egër të paprekur, por edhe adhuruesit e bukurive idilike fshatare , si … Termeti i 26 nëntorit në Shqipëri, ka lënë pas dëmtime edhe në disa objekte të rëndësishme të trashëgimisë kulturore shqiptare. Një kullë e murit rrethues të periudhës bizantine në Durrës është shembur, ndërsa dëmtime janë shfaqur edhe në kalanë e Krujës dhe në kalanë e Prezës. Ekspertët po vlerësojnë ringritjen e kullës bizantine në Durrës […] 2017-06-18 Kjo është lista e plotë e monumenteve natyrore në Shqipëri e grupuar sipas qarqeve dhe rretheve.